Diyetisyen Murat Topoğlu,
Kuran-ı Kerim'de adı geçen ve insan vücuduna faydalarıyla bilinen besinleri, Balçiçek İlter'e anlattı. İşte o besinler ve
faydaları...
2-BAL:
Früktoz ve glikoz gibi doğal şekerler içerir.
Bunun
yanı sıra magnezyum, potasyum, kalsiyum, bakır,
iyot, çinko, sodyum klorür, kükürt, demir ve fosfor gibi mineralleri de içerir.
Ayrıca
B1, B2, B3, B5, B6 ve C vitaminleri vardır.
Sindirimi
çok kolay olduğu için bağırsakların ve böbreklerin
daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
Hızlı bir enerji kaynağıdır.
Ilık su ile karıştırılıp içildiğinde 7 dakikada kana karışır. Bu da beynin
çalışmasını hızlandırır. Kan yapımına destek olur. Anti
mikrobik bir ajandır.
Belirli
bakterilerin, maya ve küfün büyümesine engel olur. Vücut direncini ve savunma
mekanizmasını artırır. Antioksidandır.
Yaraların üzerine sürüldüğünde deriyi oluşturan epitelyum dokusunun
gelişimini hızlandırır.
Dokuda hidrojen peroksit (oksijenli su) oluşturarak mikropların üremesini
önler. Dolayısıyla böcek sokmaları, deri kesiklerinde, egzamada
ve yanıklarda etkilidir. Çünkü anti enflamatuvar
(iltihap önleyici) etkisi vardır.
Yeni kılcal damarların oluşumunu artırır.
Bal biraz tarçın ve su ile karıştırılıp ağrı olan yere sürülünce
ağrının azaldığı görülür. Ayrıca bu
karışım biraz zeytinyağı ile karıştırılıp
uygulanırsa (15 dakika saçlı deride bırakılıp yıkanırsa) saç dökülmelerini de engeller.
1
kaşık bal ile yarım çay kaşığı toz tarçın karıştırılarak günde 3 defa yenilirse
öksürük ve balgam atımını artırarak gribal
enfeksiyonları bertaraf eder.
Ayrıca 2 kaşık bal, 4 kaşık limon suyu ve az bir tuz
karıştırılıp gargara yapılırsa boğaz enfeksiyonunu azaltır.
2 kaşık bal ile 3 tatlı kaşığı toz tarçın demlenmiş çay içinde
eritilerek içildiğinde kolesterol seviyesini azaltır. Anti
aging (yaşlanmayı geciktiren) bir besindir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder